Returul sferturilor de finala UEFA Europa League

April 18, 2022

A avut loc si mansa retur a semi-finalelor Europa League, iar aceasta s-a soldat cu calificarea unor echipe precum West Ham United, Leipzig, Eintracht Frankfurt si Rangers. Practic, niciuna dintre favoritele la castigarea trofeului in acest sezon nu a reusit sa se impuna, in conditiile in care au fost mai puternice echipele mai slab cotate in acest sezon. Despre acest lucru vom vorbi in momentul de fata. 

Barcelona 2-3 Eintracht Frankfurt

Frankfurt a reusit, de departe, unul dintre rezultatele sale istorice in aceasta confruntare, reusind sa castige pe Camp Nou intr-un moment in care parea ca Barcelona este pe punctul de a se redresa in comparatie cu forma pe care a aratat-o la inceput de sezon. Fapt ce a fost oarecum consolidat si de victoria pe care catalanii au obtinut-o in El Clasico, cu 4-0 pe Santiago Bernabeu, dar si de forma buna pe care au aratat-o in campionat de la venirea lui Xavi, reusind rezultate care i-au urcat pana pe locul in Primera, la egalitate de puncte cu Sevilla. Iar pentru aceasta generatie a Barcelonei, locul 2 in La Liga este o realizare, fara absolut nici o exagerare. Atat de mult incat galeria nemtilor a dominat tribunele de pe Camp Nou, iar Frankfurt a dominat in teren avand deja 2-0 la finalul primei reprize, goluri marcate de Kostic si Maury. Kostic a reusit dubla, ducand scorul la 3-0 in minutul 67, iar calificarea celor de la Frankfurt era mai mult decat asigurata. Arbitrul a decis sa prelungeasca partida peste 10 minute in ciuda scorului de pe tabela, iar Barcelona si-a aratat putin din orgoliu atunci cand Busquets si Depay au marcat pentru a stabili scorul final, neputand sa incurce calificarea nemtilor in ciuda faptului ca acestia au ramas in 10. Da, chiar pare ca arbitrul a tinut cu Barcelona. 

Atalanta 0-2 Leipzig

Atalanta pornea favorita in acest duel, mai ales prin prisma faptului ca a reusit un 1-1 in Germania si, practic, trebuia sa castige returul de la Bergamo pentru a merge in semi-finalele competitiei, mai ales ca este incerta de prezenta in urmatorul sezon al cupelor europene din cauza rezultatelor slabe din ultima perioada. Intr-adevar, italienii au dominat, insa nemtii au avut castig de cauza, atunci cand au marcat prin Nkunku, in minutul 18, iar francezul (nigerianul) a reusit dubla in minutul 87, din penalty.

Lyon 0-3 West Ham United 

Dominatie totala a celor de la West Ham in acest spectru, desi este un rezultat oarecum neasteptat, mai ales avand in vedere faptul ca ciocanarii nu au avut niciodata un parcurs atat de bun in cupele europene. Acum se afla in semi-finalele competitiei, cu sanse mari de a ajunge chiar in finala. Englezii au dominat partida cap-coada si au meritat pe deplin victoria. Acestia au facut 2-0 in ultimele minute ale primei reprize, prin Dawson si Rice, si au stabilit scorul final prin Bowen in debutul reprizei secunde. 

Rangers 3-1 Braga

Rangers a reusit sa intoarca rezultatul din tur, unde portughezii castigasera cu 1-0. Tavernier a marcat in minutul 2 pentru a egala situatia la general, si a reusit dubla din penalty in minutul 44, Rangers plecand cu 2-0 la pauza, calificata sigura. Doar ca, calificarea a fost obtinuta mai greu decat si-au imaginat, mai ales atunci cand Braga a egalat situatia la general prin Carmo in minutul 83. Meciul s-a dus in prelungiri, unde Roofe a stabilit scorul final pentru scotieni, ducandu-i pe acestia in prima semi-finala de Europa League de la pierderea trofeului in fata lui Zenit in 2008 pana in prezent.