Pe ce post s-ar putea integra Messi in sistemul lui PSG. Opinia lui Mbappe

February 11, 2022

Messi si-a amintit sa mai si marcheze, aparent. Aflat la cel mai slab sezon din cariera sa, argentinianul a stralucit in meciul contra celor de la Lille, un 5-1 ce ar fi fost imposibil in sezonul trecut in care Mike Maignan ar fi barat orice fel de lovitura pentru a o ajuta pe Lille sa devina campioana. Ca idee, Burak Yilmaz de la Lille nu mai este la fel de bun cum era sezonul trecut insa si in momentul de fata are mai multe goluri in Ligue 1 decat Messi. De doua ori mai multe chiar. Cred ca nu mai e nevoie sa spunem despre Edin Dzeko sau Zlatan Ibrahimovic cum au rupt in acest sezon de Serie A desi sunt mult mai batrani decat Messi. Mai amuzant este faptul ca Barcelona chiar se ridica in momentul de fata, sub comanda lui Xavi, si au realizat si transferuri care sa imbunatateasca echipa, deci Barcelona fara Messi ar mai fi un scenariu posibil. Messi fara Barcelona? Probabil ca in momentul de fata considera faptul ca deja a ajuns la o varsta la care nu mai trebuie sa se strofoace, mai ales ca oricum ia un salariu de vis la PSG, mult peste ce castiga la catalani. 

Bine, problema este si faptul ca Messi nu este jucat intr-o pozitie in care sa dea randament. Si ca, la urma urmei, Mauricio Pochettino nu este antrenor de nivelul unei echipe cu pretentiii ca PSG. Mai greu decat la Tottenham unde faci din c*cat bici… aici ai un vestiar intreg numai cu vedete, deci orgoliile se bat cap in cap. Numai ca Pochettino nu pare sa faca fata nici macar la nivel tactic; omul este complet depasit. In meciul cu Lille, Messi a jucat in centru, cu Mbappe in stanga si cu Di Maria in dreapta, iar rezultatul a fost unul destul de bun, “puricele” reusind sa marcheze un gol si sa mai dea si pase de gol intr-o infrangere dureroasa a campioanei entitre. Si Mbappe este deacord cu faptul ca lui Messi i se potriveste mai bine centrul, mai ales ca francezul este adaptabil si poate inscrie si din pozitia in care a fost pus in meciul respectiv (lucru pe care l-a si facut). 

“E mai bine cand joaca Leo in centru, dar nu sunt eu antrenorul. El este un jucator care are nevoie sa aiba mingea, sa simta jocul si sa fie implicat in meci. Cred ca este o pozitie buna pentru el, e mai liber, se poate misca fara oprire si sa se remarce atunci cand trebuie. Eu pot juca oriunde. Am inceput fotbalul in centru, apoi in dreapta, acum joc in stanga, insa am destul spatiu de manevra. Suntem bine asa, insa va trebui sa facem loc si pentru Neymar, pentru ca este un jucator important care ne va schimba echipa. Vedem ce se intampla cand se intoarce si speram s-o faca in scurt timp”, a explicat Mbappe, conform Goal. 


Da, am uitat de Neymar, care cel mai probabil se pregateste de ziua surorii sale ca in fiecare an. E un eveniment de la care nu poate lipsi, la urma urmei. Sunt curios care va fi viitorul echipei cu Messi si Neymar dupa ce Mbappe o sa plece la Real Madrid. Poate PSG o sa-l aduca pe Suarez ca el este singurul din fosta tripleta MSN care inca mai inscrie si si el are o varsta mai inaintata decat cei doi. Si s-ar putea intampla, cine stie, avand in vedere cat de praf e Atletico in ultimul timp..