FC Arges 2-1 Dinamo. Cainii, dezavantajati de arbitraj

January 23, 2022

Dinamo are probleme din ce in ce mari. Acum cativa ani vorbeam despre Rapid ca fiind unul dintre brandurile vechi ale fotbalului romanesc ce parasea Liga 1 pentru liga secunda, iar in urma falimentului, giulestenii au trebuit s-o ia de la inceput din Liga a 4-a pentru a se intoarce, in cele din urma, in primul esalon dupa o pauza de 6 ani. Acum, se pare ca pe acelasi drum s-ar putea afla Dinamo. Plecarea lui Negoita, si ulterior a lui Cortacero, nu pare a fi ajutat clubul prea mult, si la fel se poate spune despre preluarea acestuia de catre suporteri prin intermediul programului socios Doar Dinamo Bucuresti. Cei de la DDB nu au forta financiara pentru a mentine cainii rosii in prima liga, dovada fiind pozitia cainilor in clasament, penultimul loc, cu un punct peste Academica Clinceni, laterna rosie. Iar cum arbitrajele in Romania avantajeaza doar echipele care au o situatie financiara stabila, era de asteptat sa fie greseli in favoarea celor de la FC Arges in primul meci pe care l-au jucat cainii in 2022, cel de la Pitesti. 

Dinamo a fortat putin la inceputul meciului, atunci cand Patriche nu a reusit sa ajunga la o minge pe care daca o transforma, era gol din start pentru caini, in minutul 5. Ulterior, Chesneau, portarul lui Dinamo, a trebuit sa apere o lovitura libera, a lui Serban, aceasta fiind prima ocazie mai importanta a argesenilor in cursul meciului. Dinamo a continuat sa forteze si, in cele din urma, a marcat, insa golul a fost invalidat pe motiv de offsaid, la Ivanovski. S-a mai gresit si la o faza in care Fatai a cazut in careu intr-un duel cu Ehmann, insa arbitrul Bîrsan nu a acordat nimic, desi era o faza de penalty pentru caini. In repriza a doua, Argesul a fortat si a reusit sa deschida scorul prin Isfan, care a n-a avut nici o problema sa treaca de Patriche si Matei, ultimii aparatori ai lui Dinamo ramasi in careu, si sa inscrie pentru pitesteni, in minutul 51 (1-0). 

Replica lui Dinamo a venit la doar cinci minute, dupa Matei a marcat pentru caini; reusita care, insa, a fost invalidata de arbitru pe motiv ca dinamovistul l-ar fi faultat pe Joao Miguel. Dinamo si-a incercat din nou norocul prin Torje, care insa n-a reusit sa marcheze din lovitura libera. A marcat, in schimb, Argesul, prin penalty, Serban inscriind de la punctul cu var (2-0). Dinamo a redus din diferenta in minutul 87, iar meciul s-a terminat 2-1 pentru argeseni, care raman pe locul 8, cu un punct in spatele Rapidului. La polul opus, Dinamo ramane pe penultimul loc, cel putin pana la meciul Academicii Clinceni. O eventuala victorie a Clinceniului cu Mioveni ar insemna faptul ca Dinamo pica pe ultimul loc. 

Si cu toate acestea sunt voci care inca spun faptul ca Dinamo ar putea ramane, totusi, in prima liga. Cumva. Ar trebui ca U Craiova 1948 si Gaz Metan Medias sa continua sa piarda puncte in timp ce Dinamo sa lege cateva victorii pe linie. Doar FC Arges anul trecut a reusit 11 etape fara infrangere si s-a ridicat de pe ultimul loc pana pe locul 7, ratand play-offul la doar un singur punct diferenta.

Echipele de start

  • FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, J. Miguel, Latovlevici – I. Serban II, Meza Colli – Isfan, Dumitrascu, Palic – Fatai.
    Rezerve: Fl. Croitoru, Viana, Boldor,  Musat, Raynov, Cr. Dumitru, Cr. Tanase, Said, Arias.
    Antrenor: Andrei Prepelita
  • Dinamo: Chesneau – Buleica, Patriche, Ehmann, Tomozei – Pierret, Rauta – Torje, C. Matei, Bordusanu – Ivanovski.
    Rezerve: Fara, Jovanovic, Andrei Radu, Geani Cretu, Bani.
    Antrenor: Flavius Stoican