Viorel Moldovan si renasterea Bistritei

March 23, 2021

Viorel Moldovan a fost demis de la Petrolul dupa o serie de rezultate proaste, care au lasat echipa pe locul 11 in Liga a 2-a, departe de obiectivul setat de ploiesteni pentru acest sezon: promovarea in Liga 1. Petrolul nu a mai evoluat in prima divizie din momentul in care a dat faliment in 2016. Echipa a fost imediat refondata de catre suporteri in Liga 4 si, un an mai tarziu, a preluat si brandul, marca si sigla clubului care falimentase cu un an in urma, acest lucru marcand renasterea Petrolului la nici un an de la faliment. Cu toate ca a reusit promovarea in Liga a 2-a in 2018, de 3 ani de zile, lupii galbeni se chinuie sa ajunga inapoi in prima liga. Cel mai aproape a fost in 2019, atunci cand a terminat campionatul pe locul 4, la 5 puncte de Universitatea Cluj, care s-a calificat pentru play-off (insa care nici ea nu a reusit sa promoveze in prima divizie, fiind invinsa la baraj de catre Hermannstadt). De 3 ani de zile asteapta suporterii Petrolului o promovare inapoi in prima divizie si de 3 ani sunt, dupa spusele lor, amagiti cu promisiuni fara a primi nimic in schimb. Chiar domnul Viorel Moldovan a promis promovarea atunci cand a semnat cu Petrolul, insa au fost doar cateva etape bune, dupa care Petrolul a inregistrat rezultat slab dupa rezultat slab.

Suporterii lupilor s-au enervat si au cerut demisia atat a lui Moldovan, cat si a actualei conduceri, fiind convinsi de faptul ca ar putea da de un sponsor care sa le rezolve probleme si cel putin sa-i duca inapoi in prima liga, visul de a participa in cupele europene fiind unul de mult uitat in aceste conditii. Iar in ciuda faptului ca a esuat sa readuca Petrolul unde ii este locul, Moldovan viseaza la renasterea Gloriei Bistrita, alta echipa de traditie ajunsa mizerabil in faliment si uitata de mult. Cam la fel ca FC Vaslui sau Otelul Galati. O situatie similara, echipele phoenix n-au reusit sa cumpere brandul si ori s-au desfiintat, ori se scalda in mediocritate prin ligiile inferioare in momentul de fata. Despre Poli Timisoara efectiv nu mai poate fi spus nimic, acolo nu mai exista nici o sansa ca echipa sa renasca din moment ce Iancu a cedat palmaresul la ACS Recas, o grupare care oricum s-a desfiintat ulterior. 

“Mai am un vis, o dorinta: sa pot sa ma intorc, mai devreme sau mai tarziu, la Bistrita si sa construiesc un club, un club care sa revina pe prima scena fotbalistica, un club formator. Dar nu in calitate de antrenor, in calitate de manager general sau presedinte”, a spus Viorel Moldovan, potrivit Look Sport Live. Clubul pe care el vrea sa-l readuca la viata nu mai exista de mult. Cam aceeasi situatie ca la Poli, un no-name pe nume ACS Dumitra, aflata in Liga 3, s-a mutat la Bistrita si si-a luat numele de FC Gloria, insa nu se afla in posesia marcii sau palmaresului fostei Gloria Bistrita, pentru care Moldovan a jucat din 1990 pana in 1993.