Ianis Hagi ar urma sa semneze cu Genk, campioana Belgiei

August 1, 2019

Dupa rezultatul Romaniei U21 la Euro 2019, atunci cand tinerii tricolori au reusit sa ajunga in semi-finale cu Germania, era clar ca Ianis Hagi va pleca de la Viitorul Constanta. Dupa turneul final al echipelor nationale de tineret, s-a vehiculat un interes pentru fiul lui Gica Hagi de la echipe precum Sevilla, Ajax, Galatasaray si chiar echipe precum Barcelona sau Bayern Munchen. Se vorbea la un moment dat, mai puternic, despre un interes al celor de la Genoa, echipa la care evolueaza Ionut Radu (sub forma de imprumut de la Inter), care ar fi urmat sa-i faca o oferta. La inceput, era si un zvon in ceea ce priveste transferul lui Ianis la Girona, a treia echipa din Catalonia. Se pare, insa, ca nici una dintre aceste oferte nu a fost atat de serioasa. Eu, sincer, credeam la un moment dat ca va ajunge, ori la Sevilla, ori la Ajax. Insa, se pare ca a ales decizia corecta, iar dupa experienta cu Fiorentina, pot sa inteleg de ce Ianis si-ar dori sa ajunga la o echipa la care sa joace meci de meci. Sau cel putin suficient incat sa se faca remarcat, iar de acolo sa mai prinda cu noroc un transfer. Cel mai important pas pentru fiul lui Hagi, in momentul de fata, este sa joace cat mai mult pentru a creste.

Astfel, Ianis Hagi ar fi ajuns in Belgia, pentru a semna cu Genk, campioana ligii belgiene. Din postura de campioana a Belgiei, formatia va avea drept de joc direct in grupele UEFA Champions League, Ceea ce inseamna ca, daca Hagi reuseste sa-si asigure un post de titular, ar urma sa joace in Liga Campionilor. Iar cei de la Genk s-ar putea lauda ca au transferat fiul unuia dintre cei mai mari fotbalisti din Europa. 

Potrivit celor de la Digi Sport, Ianis a ajuns in Belgia, insotit de Gica Hagi, Gica Popescu si George Ogararu, pentru a purta ultimele discutii in legatura cu trecerea tanarului de la Viitorul Constanta la Genk. Conform celor de la hln.be, delegatia Viitorului a fost preluata de mai multi oficiali de la Genk in cursul zilei de joi. Vineri, Ianis Hagi ar urma sa efectueze vizita medicala pentru noua sa echipa, dupa care sambata ar semna contractul. 

Viitorul s-ar putea alege cu o suma frumoasa de bani in urma acestui transfer. Oficialii celor de la Genk i-au propus lui Gica Hagi suma de 10 milioane de euro pentru un transfer definitiv, ceea ce ar depasi suma de transfer a lui Stanciu de la FCSB la Anderlecht (9 milioane de euro). ”Regele” nu a fost de acord si a propus sa ramana si cu un procent dintr-o eventuala revinzare ulterioara, pentru ca si Fiorentina va urma sa primeasca un procent din aceasta afacere conform intelegerii dintre cele doua cluburi atunci cand Ianis a fost rascumparat de la formatia Viola. Belgienii au cerut timp de gandire, după care au revenit cu o altă varianta care se pare că a fost pe placul Regelului: 8 milioane de euro, plus procent. Adica aceeasi suma de bani pentru care a plecat Chiriches la Tottenham in 2013.

Update: A semnat un contract pe o perioada de 5 ani.