James Rodriguez s-ar putea transfera la Atletico Madrid

July 24, 2019

Situatia lui James Rodriguez in momentul de fata este una interesanta, ca sa spun asa. Bayern Munchen nu l-a mai vrut, iar mijlocasul columbian s-a intors la Real Madrid. Cu toate acestea, nu pare ca mai are loc in echipa lui Zidane, iar la un moment dat se vorbea despre un transfer la Napoli. Ei bine, in momentul de fata, intre Real si Napoli exista tensiuni, pentru ca Aurelio De Laurentiis, presedintele clubului din sudul Italiei, nu considera ca pretențiile financiare ale lui Perez sunt corecte. Iar transferul lui James la Napoli se afla, momentan, in fata unui impediment, si nu se stie daca cele doua cluburi vor ajunge la un acord comun prea curand. Astfel, se pare ca a intrat pe fir si Atletico Madrid, rivala locala.

Chiar daca oficialii lui Atletico au cheltuit deja 126 de milioane de euro pe Joao Felix, acestia sunt pregatiti sa astepte oricat, doar sa-l poata cumpara pe James. Nu ca nu ar mai avea bani. Tot anuntasera ca vor mari bugetul pentru a obtine rezultate din ce in ce mai bune (si totusi nu au reusit pana acum sa demonstreze ca sunt in stare). Cele 126 de milioane de euro pentru Joao Felix au fost platite direct din bugetul clubului, pe cand Atletico si-a recuperat o parte din bani atunci cand Barcelona i-a achitat clauza de reziliere a lui Griezmann, de 120 de milioane de euro. Practic, atunci cand vine vorba de bani, nu ar fi o problema pentru Atletico. Desi, avand in vedere faptul ca este un transfer de calibrul fostului golgheter de la Campionatul Mondial din 2014, negocierile dintre cele doua rivale locale vor fi unele extrem de… indelungate, daca cei de la Atletico vor neaparat sa realizeze aceasta mutare.

Se pare, insa, ca Atletico nu vrea sa se grabeasca sa realizeze transferul, urmand sa intre in negocieri cu Real la momentul potrivit. Cu speranta ca dorinta lui James de a ramane in Madrid, una pe care a manifestat-o de atatea ori in trecut, il va forta mana lui Florentino Perez sa-l cedeze la rivala locala. Avand in vedere faptul ca Atletico l-a cumparat deja pe Marcos Llorente de la Real acum ceva vreme, un nou transfer de la ”galactici” nu ar fi chiar imposibil. Desi, din nou, nu ar fi nici unul extrem de usor de realizat. Doar ca Atletico pare mai dispusa sa cheltuiasca 50 de milioane de euro decat Napoli, mai ales avand in vedere sumele pe care Los Colchoneros le-au cheltuit in aceasta perioada de mercato doar pe jucatori din Portugalia. Sunt curios, pe teren, cum va arata acest nou Atletico, daca va putea ridica pretentii pentru realizari mai mari pe viitor.

Revenind la transfer, oficialii lui Atletico isi pun sperantele in posibilitatea de a profita de pe urma situatiei si de a ajunge la o intelegere cu Real la o suma mai mica in comparatie cu cea pe care fostii campioni europeni o vor pentru columbian. Astfel, Realul isi doreste in jur de 42 de milioane de euro pentru fostul mijlocas al lui Monaco.